Elja vd Berg-Mensert

Ik ben in 1982 afgestudeerd aan de Haagse academie voor fysiotherapie en gaan werken op de fysiotherapieafdeling van een somatisch verpleeghuis. Na de geboorte van mijn tweede zoon in 1991 ben ik daar gestopt. En toen begonnen met groepstraining zwangerschapsgym en  blaastraining bij incontinentieklachten. Vanaf 1999 ben ik weer actief geworden als fysiotherapeut in meerdere particuliere fysiotherapiepraktijken.  Aangezien de bekkenklachten mij erg aanspraken, ben ik mij daar verder in gaan verdiepen.

In 2012 ben ik afgestudeerd als geregistreerd master bekkenfysiotherapeut en werk nu voornamelijk met mannen en vrouwen met bekkenklachten. Ik werk 3 dagen in een praktijk in Purmerend en neem in fysiowesterpark 2 dagen waar als bekkenfysiotherapeut voor de periode dat Wilma  met zwangerschapsverlof is.

Bekkenfysiotherapie is fysiotherapie bij bekkenklachten zoals: ongewild verlies van urine en/of ontlasting; niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of te ontlasten; moeizaam kwijt kunnen van ontlasting; verzakkingen van blaas, baarmoeder of darmen; pijn in de onderbuik, lies, rond de anus of de geslachtsdelen; pijn bij gemeenschap, als de klachten samenhangen met de bekkenbodem; begeleiding bij operaties in de onderbuik; bekkenpijn in de periode rond en na de zwangerschap en bevalling.

error: Content is protected !!