Floris Hagen

In 1984 voltooide Floris de opleiding tot fysiotherapeut. Hij specialiseerde zich in verschillende vormen van manuele therapie en ontwikkelde door de jaren heen een werkwijze waar fysiotherapie en manuele therapie op een natuurlijke manier zijn geïntegreerd.

In 2004 richtte Floris het bedrijf “Beweegredenen – training in selfmanagement” op, van waaruit hij, middels workshops en werkplekonderzoeken, programma’s ter klachtenpreventie aanbiedt in het bedrijfsleven.

Specialismen
Floris specialiseerde zich in Manuele Therapie Marsman; Opleiding Manuele therapie Utrecht-Van der Bijl,  en McKenzie Mechanische Diagnose en Therapie. Hij is geregistreerd manueel therapeut en credentialing McKenzie therapeut. Manuele therapie is erg effectief bij nek- en wervelkolomklachten waarbij, middels zachte nauwkeurige mobilisaties, bewegingsverstoringen in de gewrichten worden hersteld. McKenzie is het best onderzochte manueeltherapeutische systeem dat rug en nekklachten gericht kan diagnosticeren. Behandeling kan vaak voor 80% door de patient zelf worden uitgevoerd via een zeer specifieke mechanische oefening in precies de juiste richting. Hierdoor is de therapie erg effectief, aangezien de patient de behandeling ahw zelf voortzet tussen de behandelingen in.

Een klacht is meestal een signaal. Er moet dus niet alleen lokaal worden gekeken maar naar de hele mens en de hele bewegingsketen. Floris werkt graag holistisch. Heeft oog voor de samenhang van verstoringen in het lichaam. Hetgeen nodig is in een tijd waarin we steeds meer elke kwaal in een apart hokje plaatsen.

Van 2010-2014 volgde en voltooide Floris de opleiding tot Orthomoleculair therapeut. Dit vergrootte nog veel meer het inzicht dat klachten zich niet in gescheiden compartimenten bevinden. Een depressie kan veel te maken hebben met darmproblemen, het steeds optreden van ontstekingen kan te maken hebben met een verkeerde voeding etc. Fysiotherapie en orthomoleculaire therapie past prachtig in elkaar.

Werkwijze
Floris wil u behandelen met respect. Dat betekent voor hem dat hij uw verhaal en inzichten serieus neemt en dat hij zijn bevindingen helder aan u uit zal leggen. Wederzijds vertrouwen vindt hij een voorwaarde voor een goede behandeling. Zijn manueeltherapeutische inbreng ziet hij als ambachtelijk handwerk. Vaak zal de behandeling hiermee starten. In het verloop van de behandeling zal u steeds meer kunnen overnemen. U kunt zelf veel doen aan het verbeteren van uw houding, soepelheid, kracht, ontspanning en coördinatie. Zijn algemene behandeldoel is dat u weer vrij kunt bewegen en het vertrouwen en de vaardigheden hebt om zelf, zonder therapeutische hulp, weer verder te gaan.

error: Content is protected !!