Grazia Visser

Grazia is sinds 1988 werkzaam als fysiotherapeut en vanaf 2008 als adem-ontspanningstherapeut. Na zoveel jaar doet zij haar werk nog steeds met veel plezier. Ieder mens boeit haar en iedere klacht vormt een nieuwe uitdaging. Speciale interesse heeft zij in de ontwikkeling van (lichaams)bewustzijn en efficiënt, soepel bewegen. Zelf past zij die interesse toe in het zingen, vioolspelen, dansen, roeien, kanoën, hardlopen, schaatsen , wandelen en natuurlijk in alle dagelijkse bewegingen.

Als wedstrijdsporter heeft zij ervaring opgedaan in de sportwereld, met name in de volgende sporten: hardlopen, kanoën, roeien, wielrennen, hockeyen. Zij heeft deze sporten zelf op hoog niveau beoefend, zich verdiept in de technieken en sporters onderzocht, advies gegeven en getraind.

Specialismen
In bovengenoemde sporten is er veel aandacht voor conditietraining, krachttraining en techniek. Na vele jaren van intensieve training ontdekte Grazia de enorme waarde van verbetering van lichaamsbewustzijn, ademhaling, ontspanning, coördinatie. Bewegingen gaan soepeler en het uithoudingsvermogen neemt sterk toe door een vrije ademhaling waarbij blessures een zeldzaamheid worden.

Bij het begeleiden van sporters viel haar op, dat hoe beter de sporter kon ontspannen, hoe efficiënter zijn coördinatie, hoe vrijer zijn ademhaling en hoe beter zijn prestaties werden. De talenten hadden dit vermogen al in zich, maar voor andere sporters was het bewust te trainen. In de fysiotherapeutische praktijk merkte zij dat veel klachten en/of een moeizaam herstel van klachten meestal samen hangen met te veel spanning en te weinig lichaamsbewustzijn.

Werkwijze
In haar fysiotherapeutische behandelingen besteedt zij aandacht aan wat u voelt en ervaart,  stimuleert zij uw lichaamsbewustzijn, het luisteren naar uzelf en daarmee het vertrouwen in uw eigen lichaam. Zij leert u vanuit ontspanning uw eigen bewegingsmogelijkheden te ontdekken en te vergroten, maar ook leert zij u uw grenzen kennen.

Haar therapie veronderstelt een grote betrokkenheid van u als patiënt. Willen leren en thuis oefenen zijn essentieel. De oefentherapie geeft zij zodanig dat u de oefeningen eenvoudig thuis kunt uitvoeren. Verder heeft zij ‘gouden’ handen, waarmee zij de behandeling indien nodig ondersteunt door middel van massage en mobilisaties.

error: Content is protected !!