Pieter-Floris Kraaijeveld

Pieter-Floris ontwikkelde al vroeg specifieke belangstelling voor het menselijk bewegen. Tijdens zijn studie Fysiotherapie werkte hij als theatermedewerker in het Muziektheater.

Sinds 2001 is hij aaneengesloten werkzaam geweest als fysiotherapeut. Eerst in een praktijk in Almere en vanaf 2006 in ons team van Fysiotherapie Westerpark.

Specialisme
Door zich te specialiseren in de Methode Manuele Therapie Marsman en een jaar Manuele therapie te volgen bij het SOMT,
heeft Pieter-Floris zicht verder bekwaamd in het analyseren en behandelen van gewrichts- en wervelkolomproblematiek.
Manuele therapie en oefentherapie zijn belangrijke pijlers van de behandelwijze van Pieter-Floris. In zijn sporten turnen, Pilates,
skiën, schaatsen en tennis en een periode klassiek ballet, vindt hij zijn inspiratie voor de oefentherapie die hij zijn patiënten aanbiedt. Veelal maakt hij  oefenprogramma’s op maat, die de patiënt op papier mee naar huis krijgt.

Naast individuele fysiotherapie geeft Pieter-Floris ook groeptherapie. Deze kunnen variëren van Pilatesgroepen tot kleinschalige therapeutische oefengroepjes van 2 of 3 personen

Werkwijze
Pieter-Floris hecht veel waarde aan een goede intake en een nauwkeurig onderzoek. Hiermee kunnen vervolgens, samen met de patiënt, behandeldoelen en een behandelplan worden opgesteld. Zijn streven is om de patiënt alvast adviezen en oefeningen mee te geven om er de dagen tot de volgende afspraak mee te overbruggen. Soms wordt gekozen om het lichamelijk onderzoek uit te stellen tot de volgende keer om tijdens het eerste contact meer tijd te hebben voor informatie en advies. De actualiteit/ de ernst van de klacht zal in deze afweging een belangrijke rol spelen.

Pieter-Floris heeft actieve en passieve behandeltechnieken tot zijn beschikking. Vaak zal in het begin de inbreng van de therapeut groter zijn, maar in het verloop van de behandeling zal deze afnemen en de patiënt een steeds actievere rol gaan spelen in het herstelproces.

Indien nodig gaat Pieter-Floris tegen het eind van een behandelepisode met de patiënt mee naar de werkplek, sportclub of thuissituatie om samen te bekijken welke specifieke houdingen of oefeningen kunnen bijdragen aan verder herstel, en hoe terugval kan worden voorkomen. Zo kan de patiënt op een gezonde manier weer zelf verder.

error: Content is protected !!