MANUELE THERAPIE MARSMAN


Bij Fysio Westerpark in Amsterdam kun je terecht voor manuele therapie volgens de methode Marsman. De methode richt zich op het weer ongestoord functioneren van de wervelkolom en ledematen.

Wat is manuele therapie volgens Marsman?

Toen in de jaren zestig en zeventig de manuele therapie een vlucht nam, pasten therapeuten vooral harde manipulaties toe. Jaap Marsman en zijn collega’s Ben Gelevert en Herman Leferink ontdekten dat zachte manipulaties tot hetzelfde of zelfs beter resultaat leidde. Ze ontwikkelden een nieuwe methode die nu bekend is onder de naam Manuele therapie Marsman (MTM).

De fysiotherapeut die deze methode toepast, moet weten hoe de wervelkolom en gewrichten functioneren en wat dit kan beperken. Belangrijk in de diagnostiek zijn voorkeursbewegingen. Ieder mens beweegt net weer even anders. Wat zijn de bewegingspatronen die bij jou horen?
Klachten ontstaan als op een of meer niveaus in de wervelkolom de mobiliteit verminderd is. Dan is sprake van disbalans.

Behandeling

De behandeling bestaat uit het opheffen van de disbalans. De fysiotherapeut gebruikt hiervoor uiterst subtiele en gerichte mobilisatietechnieken. De behandeling ziet er eenvoudig uit, een goede diagnostiek is echter lastig. Daar is uitgebreide kennis voor nodig.
De inzichten die de Marsman-methode geeft in het bewegingsapparaat, zijn nuttig binnen de gehele bewegingstherapie. Omdat de technieken subtiel zijn, zijn ze voor iedere patiënt geschikt en toepasbaar bij elke aandoening.


© Copyright FysioWesterpark

error: Kopieren van onze site is niet toegestaan.