Esther Woonink


WILT U EEN AFSPRAAK MAKEN BIJ ESTHER?
MAIL OF BEL DAN NAAR
Als er klachten ontstaan zal in een groot aantal gevallen je lichaam dit zelf herstellen. Je neemt rust of gaat wat rekken en bewegen om het herstel te bevorderen. Maar als er sprake is van aanhoudende overbelasting/onderbelasting of je krijgt een ongeluk, dan gebeurt dat niet altijd meer vanzelf. En heb je adviezen, oefeningen en een zetje in de goede richting nodig middels manuele therapie of losmaken van vastzittende spieren. Zodat het natuurlijk herstel weer op gang kan komen.

Ik hou ervan om samen met je te onderzoeken wat voor jou hierin nodig is. Hierbij heb ik een holistische visie, dat wil zeggen dat ik niet alleen je pijnlijke gewricht of spier onderzoek, maar ook kijk naar de samenhang met je houding, gedrag, gevoelens en andere spieren en gewrichten. Vanuit dit totaalplaatje gaan we aan de slag met manuele therapie om vastzittende gewrichten weer in beweging te zetten. Daarnaast krijg je ondersteunende mobiliserende en spierversterkende oefeningen, houdingsadviezen en indien nodig ook oefeningen om je te laten voelen hoe je spieren vastzet en deze los kan laten.

In 2003 ben ik afgestudeerd als manueel therapeut. Het speuren naar disbalans in bewegingsketens blijft boeiend omdat niemand hetzelfde beweegt en zich gedraagt. Daarnaast heeft de wisselwerking tussen lichaam en geest vol mijn interesse. Met opleidingen meditatie, yoga, adem en haptotherapie heb ik hier veel inzicht in gekregen.

Specialisaties
–┬á
Herstellen van balans in bewegingsketens bij nek, schouder en rugklachten met zachte mobilisatietechnieken (manuele therapie van der Bijl)
–┬áBehandeling van bekkenklachten, ook tijdens en na de zwangerschap
–┬áVragen over yoga-houdingen of blessures bij yoga beoefening

Bijzonderheden
Is ook haptotherapeut en ziet daarbij mensen met ademproblematiek, vragen rondom intimiteit/seksualiteit en lichamelijke klachten die blijven terugkomen. Meer info: www.estherwoonink.nl
– Heeft in het verleden gewerkt als docent anatomie, yogadocent en heeft groepstraining gegeven om mensen in beweging te zetten
– Houdt van yoga, hardlopen en voetbal

BIGnummer
29046216704


┬ę Copyright FysioWesterpark