Het werken met kinderen geeft me energie

BERBER VONK


WILT U EEN AFSPRAAK MAKEN BIJ BERBER?
MAIL OF BEL DAN NAAR


info@fysiowesterpark.nl020 686 98 06


De ontwikkeling van de motoriek van kinderen vind ik interessant. Daarom ben ik ook de master kinderfysiotherapie gaan volgen. Elk kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Natuurlijk behandel ik niet alleen het kind, maar heb ik ook intensief contact met de ouders.

Het werken met kinderen geeft me veel energie. Om een kind mee te krijgen in het spel zorg ik voor afwisseling en verplaats ik me in de belevingswereld van het kind. Als dit lukt, geeft me dat een goed gevoel. We zijn op een leuke manier bezig om het probleem van het kind op te lossen. Zo ontstaat een mooie samenwerking tussen therapeut, kind en ouders. Vaak met goed resultaat. Het is mooi om hier als kinderfysiotherapeut aan bij te dragen.

Ik behandel kinderen van nul tot achttien jaar, bijvoorbeeld zuigelingen met een voorkeurshouding of een vertraagde motoriek. Of kinderen van twee tot vier jaar met een achterstand in de grove of fijne motoriek of met neurologische of orthopedische aandoeningen. Kinderen die wat ouder zijn, kunnen deze klachten ook hebben, maar kunnen bijvoorbeeld ook sportblessures oplopen.

Ik behandel trouwens niet alleen kinderen. Ook volwassenen komen bij mij, bijvoorbeeld na een knie- of heupoperatie, met een sportblessure of met klachten die met het werk te maken hebben.

Specialisaties:
– In 2020 haar master voor kinderfysiotherapie gehaald aan de Hogeschool in Rotterdam.
– Brengt kinesiotape aan volgens de methode van Easy Taping.
– Behandelt klachten van het evenwichtsorgaan, bijvoorbeeld Benigne Paroxysmale PositieDuizeligheid (BPPD) en evenwichtsstoornissen als gevolg van een tumor in het evenwichtsorgaan.

Bijzonderheden:
– Volgt op dit moment de opleiding Kinderbekkenfysiotherapie
– Liep tijdens haar opleiding kinderfysiotherapie stage op een school voor speciaal basisonderwijs voor kinderen met ernstige fysieke handicaps.
– Tijdens haar stage in het Bovenij ziekenhuis was ze regelmatig te vinden op het Moeder Kind Centrum (MKC). Hier behandelde ze onder andere te vroeg geboren kinderen en huilbaby’s.


© Copyright FysioWesterpark

error: Kopieren van onze site is niet toegestaan.