Dry needling is een behandelvorm om een verharding in een spier (een triggerpoint) te deactiveren. Het losmaken van de triggerpoint wordt gedaan door een ultra dunne naald te plaatsen in de verharding van de spier.

Dry needling is geen acupunctuur. Acupunctuur is gebaseerd op meridiaanleer en is een oosters energetisch gericht concept.

De therapeut onderzoekt de spier op triggerpoints. Vervolgens wordt de kern van de triggerpoint nauwkeurig gelokaliseerd, dan wordt het naaldje in de kern geplaatst. De eerste reactie van de spier is aanspannen rondom het groepje aangedane vezels. Direct volgt de tweede reactie: de spier ontspant zich.

Elke patiënt ervaart dit proces anders. De een voelt bij de eerste reactie van de spier een licht schokje, de ander een gevoel dat lijkt op kramp. Na een dry needling behandeling ondervindt de patiënt naast pijnvermindering ook een daling van de spierspanning en meer beweeglijkheid in de spier en kracht dan voor de behandeling.

Het is een zeer effectieve behandelmethode voor het deactiveren van triggerpoints, die minder behandelingen vergt dan wanneer er klassieke fysiotherapie wordt toegepast.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


© Copyright FysioWesterpark

error: Kopieren van onze site is niet toegestaan.