Specialismen

Manuele therapie

Manuele therapie is een behandelmethode die direct aangrijpt op de gewrichten van het lichaam. Centraal in de therapie staat het herstellen van het bewegingsverloop in de gewrichten. Dit gebeurt wervel (…)

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie is een erkende specialisatie binnen de fysiotherapie.  Deze therapie richt zich op problemen in het gebied van de lage rug, buik en bekkenbodem, bij mannen, vrouwen en kinderen. – (…)

Psychosomatische fysiotherapie

Gespannen? Overbelast? Vermoeid? Pijn? Uit balans? De psychosomatische fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van spanning- of stressgerelateerde klachten en onverklaarde pijn en vermoeidheid. Dit worden ook wel psychosomatische (…)

Adem & Ontspanningstherapie

volgens de methode van Van Dixhoorn. Ademtherapie is het helpen herstellen van een natuurlijke en ontspannen adembeweging, die door het gehele lichaam voelbaar is. Ontspanningstherapie is het bewustworden en leren (…)

Copd / Astma

COPD is de verzamelnaam voor longemfyseem en chronische bronchitis. De klachten zijn: kortademigheid, hoesten, veel slijm opgeven. Bij COPD is roken de belangrijkste oorzaak. De belangrijkste behandeling van de klachten door (…)

McKenzie therapie

De Mechanische Diagnose en Therapie voor a-specifieke rugklachten is in de jaren vijftig ontwikkeld door Robin McKenzie, een fysiotherapeut uit Nieuw Zeeland. Inmiddels is de methode uitgegroeid tot één van (…)

Feldenkrais Methode

De Feldenkrais Methode is ontwikkeld door Moshé Feldenkrais (1900 – 1984) De methode gaat uit van de basisgedachte dat lichaam en geest één zijn. Er is dus niet sprake van (…)

Manuele therapie Marsman

Geschiedenis In de jaren 1969 – 1971 volgden Ben Gelevert en Herman Leferink met anderen in Amsterdam de cursus manuele therapie, die gegeven werd door de heer G. van der (…)

Triggerpoint therapie

Een myofasciaal triggerpoint (TP) is een verharding in de spier ter grootte van een rijstkorrel. Deze verharding is zeer drukpijnlijk en belemmert de spier zowel in het aanspannen als bij (…)

Medical taping

Het gebruik van tape binnen de fysiotherapie is niets nieuws. De bekende witte sporttape is algemeen bekend. Deze niet-elastische tape wordt gebruikt voor het tegengaan van bepaalde bewegingen, bijvoorbeeld bij (…)

Werkplek analyse

In 2004 heeft Floris Hagen het bedrijf ‘Beweegredenen – training in selfmanagement’ opgericht. Deze stap kwam grotendeels voort uit de simpele maar rake volkswijsheid: “ voorkomen is beter dan genezen”. (…)

Dry Needling

Dry needling is een behandelvorm om een verharding in een spier (een triggerpoint) te deactiveren. Het losmaken van de triggerpoint wordt gedaan door een ultra dunne naald te plaatsen in (…)

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie is een erkende specialisatie binnen de fysiotherapie. Kinderen zijn gemaakt om te bewegen. Door te bewegen ontwikkelen ze motorische vaardigheden en daar hebben ze de rest van hun leven (…)

error: Content is protected !!