DRY NEEDLING


Zoek je een fysiotherapiepraktijk waar je terecht kunt voor dry needling? Bij Fysio Westerpark is Chiel Klaver hierin gespecialiseerd.

Wat is dry needling?

Dry needling is zeer effectief om triggerpoints te behandelen. Om het triggerpoint uit te schakelen, plaatst de fysiotherapeut een ultradun naaldje in de verharding van de spier.

Dry needling is geen acupunctuur

Dry needling is geen acupunctuur. Acupunctuur is een Oosters concept dat is gebaseerd op de meridiaanleer en energiestromen in het lichaam. Dry needling is een mechanische methode, oorspronkelijk afkomstig uit Canada, waarbij de klacht in de spier wordt behandeld. Door de verhardingen aan te prikken met dunne naalden, deblokkeer je deze triggerpoints à la minute, waarna de spier zich weer kan ontspannen. Deze techniek is bij uitstek geschikt bij spieren die gevangen zitten in verkramping. Snel en effectief.

Wat doet de fysiotherapeut?

De fysiotherapeut onderzoekt eerst jouw spieren op triggerpoints. Vervolgens plaatst hij de dunne naald in de kern van de verharding. De eerste reactie van de spier is aanspannen. Direct daarna ontspant de spier.

Wat voelt u tijdens de behandeling?

Elke patiënt ervaart de behandeling anders. De een voelt bij de eerste reactie van de spier een licht schokje, de ander krijgt een gevoel van kramp. Na de behandeling voel je dat de pijn minder is, dat de spieren krachtiger en meer ontspannen zijn en dat je gemakkelijker kunt bewegen.


© Copyright FysioWesterpark