Speciale interesse in de longrevalidatie

JENNA VAN WEELDEN


NEEM CONTACT MET JENNA OP
Ik heb de opleiding fysiotherapie gevolgd aan de Hanzehogeschool te Groningen. Ik heb dan ook vier jaar in Groningen gewoond met veel plezier. Na deze vier jaar besloot ik terug te keren naar de randstad, om hier het volgende avontuur aan te gaan, werken bij Fysio Westerpark.

Tijdens mijn opleiding heb ik ervaring opgedaan in diverse settingen. Ik heb bijvoorbeeld stage gelopen bij het Beatrixoord, het revalidatiecentrum van het Universitaire Medische Centrum Groningen, waarbij ik verantwoordelijk was voor de revalidatie van patiënten met longklachten. Hierbij gaf ik een groot scala aan behandelvormen, waaronder looptraining, fietstraining en hydrotherapie.

Daarna ben ik naar Zuid-Afrika gegaan. Hier heb ik stagegelopen in een orthopedisch kinderziekenhuis, het Maitland Cottage Hospital in Kaapstad. Tijdens deze stage heb ik geleerd dat je met weinig medische spullen toch veel verschil kan maken en dat communicatie één van de belangrijkste aspecten is binnen mijn vak.

Tijdens mijn afstuderen liep ik stage bij een eerstelijnspraktijk gericht op ouderen, hier is mijn interesse gewekt voor deze patiëntengroep. Vooral het kunnen bijdrage aan de zelfstandigheid en de zelfredzaamheid van de patiënt zijn voor mij belangrijke kernpunten. Ik bied graag een luisterend oor, om te achterhalen waardoor iemand in zijn zelfstandigheid beperkt wordt.

Ik vind het erg belangrijk dat iedereen zich begrepen voelt. Als fysiotherapeut ken ik de positieve effecten van bewegen en sporten, echter zijn niet alle patiënten hier ook bekend mee. Ik richt mijn behandeling voornamelijk op het begeleiden tijdens het revalidatietraject, door het aanbieden van sport/spel vormen. Mijn doel is om op ieders niveau zorg aan te bieden, waarbij de patiënt centraal staat en zich bewust wordt van het belang om te bewegen!

Specialisaties:
– COVID-19 Rehab Specialist

Bijzonderheden:
– Naast het uitoefenen van mijn beroep, ben ik ook betrokken bij onderzoek. Mijn afstudeeronderwerp gericht op onderzoek naar pijn, heb ik mogen presenteren op de dag voor de fysiotherapeut, het congres voor fysiotherapie.

BIG nummer:
29928636604


© Copyright FysioWesterpark