Psychosomatisch fysiotherapeut en bekkenfysiotherapeut

WILMA VAN ARENDONK


WILT U EEN AFSPRAAK MAKEN BIJ WILMA?
MAIL OF BEL DAN NAAR
Ik wilde dichter bij huis gaan werken, daarom koos ik na zestien jaar Rotterdam voor deze fijne praktijk in Amsterdam.

In 2008 behaalde ik mijn diploma Psychosomatisch fysiotherapeut. Sindsdien ben ik ook als zodanig geregistreerd. Vanuit deze specialisatie kijk ik naar het verband tussen lichaam, geest en leefomgeving. Veel mensen hebben klachten die samenhangen met stress, of klachten als pijn en vermoeidheid. Hun klachten zijn reëel en echt, het is geen aanstellerij, een lichamelijke oorzaak wordt echter niet gevonden. Deze klachten vallen onder de noemer ‘psychosomatische klachten’: lichamelijke klachten waarbij psychische en sociale factoren een rol spelen.

In 2015 studeerde ik af als Master Bekkenfysiotherapeut. Als geregistreerd bekkenfysiotherapeut behandel ik mannen en vrouwen met problemen in de lage rug, de buik, het bekken en de bekkenbodem. Ze verliezen bijvoorbeeld ongewild urine of ontlasting, hebben een niet te onderdrukken aandrang om te plassen of te ontlasten of kunnen hun ontlasting moeilijk kwijt.

Ook mensen met een verzakking van de blaas, baarmoeder of darmen en pijn in de onderbuik, lies of rond de anus en geslachtsdelen komen bij mij voor behandeling. Dit geldt ook voor mensen die een operatie in de onderbuik hebben gehad. Ten slotte behoren bekkenpijn rond een zwangerschap en bevalling tot mijn specialisaties.

Specialisaties:
– Bekkenfysiotherapie
– Kinderbekkenfysiotherapeut
– Psychosomatische fysiotherapie

Bijzonderheden:
Doet mee aan het multidisciplinair overleg in het BovenIJ ziekenhuis
– Is lid van het bekkennetwerk Amsterdam

BIG nummer:
– 
99055854304


© Copyright FysioWesterpark