Wilma van Arendonk

Wilma is in 2001 afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam & Omstreken; in deze zelfde stad is ze gaan werken in een particuliere praktijk. Na een aantal jaren als algemeen fysiotherapeut te hebben gewerkt, is ze zich vanaf 2006 gaan specialiseren: eerst in Psychosomatische Fysiotherapie en daarna in de Bekkenfysiotherapie. In 2008 behaalde ze haar diploma Psychosomatisch Fysiotherapeut en in 2015 studeerde ze af als Master Bekkenfysiotherapeut. Na 16 jaar in Rotterdam te hebben gewerkt heeft ze ervoor gekozen dichter bij huis te gaan werken en werkt ze sinds juli 2017 bij Fysio Westerpark.

Als psychosomatisch fysiotherapeut kijkt ze naar het verband tussen lichaam, geest en leefomgeving. Geregistreerde psychosomatische fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van klachten die samenhangen met stress, en klachten als pijn en vermoeidheid waarvoor geen direct lichamelijke oorzaak kan worden gevonden. Vaak is er dan sprake van ‘psychosomatische klachten’: lichamelijke klachten waarbij psychische en sociale factoren een rol spelen.

Als geregistreerd bekkenfysiotherapeut behandelt ze zowel mannen als vrouwen met problemen in de lage rug, de buik, het bekken en de bekkenbodem. Denk hierbij aan klachten als: ongewild verlies van urine en/of ontlasting; niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of te ontlasten; moeizaam kwijt kunnen van ontlasting; verzakkingen van blaas, baarmoeder of darmen; pijn in de onderbuik, lies, rond de anus of geslachtsdelen; pijn bij gemeenschap; begeleiding bij operaties in de onderbuik; bekkenpijn in de periode rond en na de zwangerschap en bevalling; begeleiding tijdens zwangerschap en bevalling.

error: Content is protected !!