Barbara Schilstra

Barbara Schilstra studeerde fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam. Sinds 2001 werkte zij op veel verschillende plekken als fysiotherapeute.
” Het is fijn om een goed evenwichtig contact op te bouwen. Voor mij is vertrouwen en een eerlijke behandeling erg belangrijk. Ik wil niet dat iemand het gevoel heeft patiënt te zijn.”
Barbara heeft ervaring binnen de reguliere fysiotherapie opgebouwd in diverse praktijken. In de loop der jaren ontwikkelde zich een voorkeur voor bewust ontspannen en bewegen. Later kwam daar ook handtherapie bij.
Met het spreken van 7 talen, boeit het haar te werken met een grote diversiteit aan mensen.
Specialisatie
Zij heeft ervaring en affiniteit met het werken  met Adem en Ontspanningstechnieken volgens de methode van Dixhoorn. Met veel interesse zoekt zij met personen naar de oorzaak van spanningen. Bewust ontspannen lukt dan middels bewegingstherapie of ontspanningstherapie.

Recent rondde zij de opleiding handtherapie af. Als handtherapeute werkt zij met hand- en polsklachten. Dat kunnen klachten zijn ten gevolge van overbelasting, maar ook na herstel van een operatie.
Ook hand- en polsklachten bij musici hebben haar interesse. Zij is naast fysiotherapeute en handtherapeute ook actief als professioneel zangeres. Musici hebben vaak hele specifieke klachten die te maken hebben met instrumentgebruik. Met handtherapie voor musici biedt zij een ingang om klachten te verhelpen of te voorkomen.

“Ik ontspan van mijn werk. Het is altijd een boeiend proces je goed in iemands klachten te kunnen verplaatsen en dat verveelt niet.”

error: Content is protected !!