Hedda van Pelt

Hedda werkt sinds 1991 als fysiotherapeut waarvan de eerste jaren in een praktijk in Zaandam en vanaf 1998 bij Fysiotherapie Westerpark.
Ze houdt zelf erg van bewegen in de natuur zoals wandelen en fietsen. Badminton was lange tijd haar sport, totdat ze in 2001 een forse sportblessure opliep. In de lange periode van revalideren leerde zij nog duidelijker hoe het voelde om naast fysiotherapeut ook een patiënt te zijn. Die ervaring heeft ze daarna geïntegreerd in haar behandelingen.

In de afgelopen jaren heeft zij haar liefde voor het vak fysiotherapie vergroot door zich meer te verdiepen in de psychosomatiek en het bekkengebied.

Specialismen

In de afgelopen jaren heeft Hedda zich gespecialiseerd in psychosomatische fysiotherapie en bekkenfysiotherapie. Ze heeft beide vervolgopleidingen volledig afgerond en is derhalve geregistreerd therapeut in beide specialismen.
Daarnaast is zij ook nog werkzaam als algemeen fysiotherapeut. Als psychosomatisch werkend fysiotherapeut behandelt zij patiënten die spanning- en stress- gerelateerde klachten hebben zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, burn-out, hyperventilatie en paniekaanvallen

Als bekkenfysiotherapeut behandelt Hedda klachten in het hele gebied van buik, bekken en lage rug. Dit kunnen bijvoorbeeld pijnklachten rond de zwangerschap zijn maar ook ongewild verlies van urine- en/of ontlasting, chronische buikpijn , verzakkingklachten
of klachten van seksuele aard.

Zij participeert in het chronisch buikpijnteam van het Lucas-Andreasziekenhuis en heeft regelmatig contact met gynaecologen en seksuoloog.  Ook is ze lid van het bekkenbodemnetwerk Amsterdam. Hedda heeft daarnaast in 2006 en 2007 ervaring opgedaan als praktijkdocente aan een bekkenfysiotherapie opleiding.

Werkwijze

Hedda vindt het eerste contact met u erg belangrijk om een vertrouwensband op te bouwen. Zij neemt de tijd voor een uitgebreid gesprek waarbij niet alleen naar de klacht zelf wordt gevraagd maar ook naar sociale en psychische factoren. Ze gebruikt soms vragenlijsten om een klacht nog helderder te krijgen.
Met al deze gegevens stelt ze samen met u een behandelplan op. Als daarna de behandeling van start gaat kan deze bestaan uit oefenen, massage,  ontspannen en gesprekken. Ook van u wordt een actieve houding verwacht.
Hedda heeft humor en kan deze inzetten tijdens de behandeling.

De belangrijkste fysiotherapeutische taak vindt zij het zoveel mogelijk stimuleren van het natuurlijk herstel van lichaam en geest, waarbij u, door inzicht te krijgen in uw gewoontes en gedragingen, ook op de lange termijn minder snel in ongewenste patronen terug zal vallen.

error: Content is protected !!