Ik weet hoe het is om zélf patiënt te zijn

HEDDA VAN PELT


WILT U EEN AFSPRAAK MAKEN BIJ HEDDA?
MAIL OF BEL DAN NAAR
Als bekkenfysiotherapeut behandel ik buik, bekken en lage rug. Dit kunnen pijnklachten zijn rond de zwangerschap, maar ook ongewild verlies van urine of ontlasting. Ook chronische buikpijn, verzakkingsklachten of klachten op seksueel gebied horen hierbij.

Als psychosomatisch fysiotherapeut behandel ik klachten die met stress en spanning te maken hebben. Bijvoorbeeld hoofdpijn, burn-out, hyperventilatie en paniekaanvallen.

Ik hou zelf erg van bewegen in de natuur, zoals wandelen en fietsen. Badminton deed ik ook graag, tot ik een forse sportblessure opliep. Een lange periode van revalideren volgde. Ik heb toen gevoeld hoe het is om zélf patiënt te zijn. Die ervaring heb ik nog altijd bij me als ik mensen behandel. Daarom vind ik het ook belangrijk om écht te luisteren naar wat patiënten te vertellen hebben. Na dertig jaar werken als fysiotherapeut vind ik dit nog steeds het mooiste vak dat er is.

Ik vind het belangrijk dat er vertrouwen is tussen jou en mij. Daarom neem ik altijd uitgebreid de tijd voor het eerste gesprek. Ik vraag dan niet alleen naar jouw klachten, maar ook naar sociale en psychische factoren die van invloed kunnen zijn. Daarna stellen we samen een behandelplan op. Daarin speelt jij zelf een actieve rol.

De opzet van mijn fysiotherapeutische behandeling is een natuurlijk herstel van lichaam en geest. Klachten worden vaak veroorzaakt door gewoontes en gedrag. Mijn bedoeling is je handvatten mee te geven, zodat je niet terugvalt in oude ongewenste patronen.

Specialisaties:
– Bekkenfysiotherapie
– Psychosomatische fysiotherapie

Bijzonderheden:
– Doet mee aan het multidisciplinair overleg in het BovenIJ ziekenhuis en is lid van het chronisch buikpijnteam van OLVG West.
– Is lid van het bekkennetwerk Amsterdam.
– Heeft ervaring opgedaan als praktijkdocent aan een opleiding voor bekkenfysiotherapie.

BIG nummer:
– 09037884904


© Copyright FysioWesterpark