Balans herstellen tussen belasting en belastbaarheid

PIETER-FLORIS KRAAIJEVELD


WILT U EEN AFSPRAAK MAKEN BIJ PIETER-FLORIS?
MAIL OF BEL DAN NAAR
Vaak zie ik dat de aandacht bij patiënten te veel op belasting ligt, terwijl op dat moment de belastbaarheid te wensen overlaat. De veerkracht kan bijvoorbeeld verminderd zijn doordat het werk of de sport meer vraagt dan het lichaam aankan.

Misschien is dat wel de reden dat je de fysiotherapeut bezoekt. De vraag is dan: is de belasting voor jou te hoog of kan jouw lichaam – misschien tijdelijk – minder belasting aan. Ik help je met advies en oefeningen, zodat de balans hersteld wordt en de veerkracht van je lichaam én geest weer groter wordt. Belasting veroorzaakt dan geen overbelasting meer.

Ik probeer ook zelf mijn belastbaarheid optimaal te houden. Ik beweeg veel tijdens mijn werk, ik fiets regelmatig door de stad en sport vier keer per week. Daarnaast let ik op gezonde voeding, voldoende ontspanning en een goede nachtrust.

Ik vind het als fysiotherapeut belangrijk dat we gelijkwaardig met elkaar omgaan en samen het doel bepalen dat je wilt bereiken. Dat doel kan verminderen van pijn zijn, maar bijvoorbeeld ook een grotere beweeglijkheid, meer spierkracht of een betere lichaamshouding. Je behoudt zoveel mogelijk de regie, je gaat ook zelf aan de slag om dat doel te bereiken. Vaak zal in het begin mijn inbreng wat groter zijn, gaandeweg speelt u zelf een steeds actievere rol. Misschien is het bijvoorbeeld verstandig om je leefstijl aan te passen, aan te sterken of een paar kilo kwijt te raken.

De oefeningen die we doornemen, geef ik je mee op papier of per mail. Als het nodig is, ga ik aan het einde van de behandelperiode mee naar je huis, je werkplek of sportclub. Dan kijken we écht naar de praktijk. Welke houdingen of oefeningen helpen je naar verder herstel. Zo voorkom je een terugval krijgt, je kunt gezond weer verder.

Specialisaties
– Oefentherapie (individueel en groepsgewijs)
– Fysiotherapie aan huis (thuiszorg fysiotherapie)

Bijzonderheden
– Heet Pieter-Floris, maar noemt zich binnen de praktijk Fysio Westerpark voor het gemak Pieter.
– Werkt elke dag een dagdeel in de ‘buitenpraktijk’ (fysiotherapie aan huis bij patiënten die niet naar de praktijk kunnen komen)
– Werkt op maandag en donderdag ’s avonds in de praktijk.

BIG nummer:
– 69056048204


© Copyright FysioWesterpark